torsdag 17 mars 2011

Det var längesedan jag skrev en recension, så det är dags nu!
Författare: Jeanne Duprau
Titel: The city of ember, the first book of ember.

The city of Ember är en stad som lyses upp enbart av glödlampor. De som bor där tror att deras stad är det enda ljuset i världen, men de har fel. Ljuset har på senare tid börjat slockna mitt på dagen, några minuter åt gången.  Nu blir det längre och längre tid som ljuset är borta. Lina hittar ett gammalt meddelande som hon och Doon tror är lösningen för att ta sig ut ur Ember. De måste skynda sig att hitta vägen ut, innan lamporna slocknar för alltid.

Denna förklaring gjorde verkligen inte rättvisa för handlingen! Men jag är trött, så denna recension blir som den blir.
Så mysig bok! Jag sträckläste den när jag åkte tåg ner till Skåne och sedan upp igen. Det är en lättläst bok som är lätt att hänga med i, med roliga förklaringar och en spännande historia. Den är läsvärd och jag skulle vilja läsa nästa bok så snart som möjligt! Jag visste ju ungefär vad som skulle hända i denna bok eftersom jag har sett filmen, men jag tyckte ändå att det var roligt att läsa boken. Så nästa bok tror jag kommer bli mer spännande för mig att läsa. Jag rekommenderar alla att läsa boken och se filmen!

Jag vet dock inte vilken kategori denna bok tillhör, för det är inte fantasy, inte barnbok, det får bli äventyr...

Betyg: 7/10

Kortaste recensionen i världshistorien tror jag, men jag måste gå och lägga mig nu. Jag ska åka till London imorgon!!!! Jag är så peppad, kommer nog inte att kunna sova, fastän jag är trött. Det är första gången jag åker utomlands! Så galet! Efter att ha längtat efter precis detta i flera år så är det imorgon det blir verklighet! :D

Hoppas att jag hittar någon bra bok i London nu också, och kanske någon Harry Potter-pryl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar